Combat Insights

Bent je opzoek naar een leuke en tergelijkertijd leerzame activiteit voor je team? En wil je leren hoe omgaan met spanning en stress? Gun je het jezelf en je collega’s om stevig te leren staan? Dan is de workshop Combat Insights iets voor jouw team. Voor de deelname is geen ervaring nodig.

De workshop gaat het niet primair om zelfverdedigingstechnieken, maar om het inzicht dat we verkrijgen in onze eigen reacties. Wanneer we geconfronteerd worden met een fysieke dreiging, reageert ons lichaam instinctief met een ‘fight, flight of freeze’-respons. Deze respons wordt aangedreven door de minder bewuste delen van ons brein, zoals het limbisch systeem. Het interessante is dat deze reacties niet alleen optreden tijdens fysieke confrontaties, maar ook in stressvolle situaties in ons dagelijks leven, zoals tijdens een intens gesprek op het werk of in een conflict thuis.

In de workshop verkennen we deze reacties. Dit doen we door op een speels manier met collega’s in gevecht te gaan en te onderzoeken we hoe we intuïtief reageren op spanning en stress. Dit biedt ongekende inzichten in ons gedrag en opent deuren naar effectievere communicatie en stressmanagement.

Voor wie?

De training is bedoelt voor teams die iets anders willen dan de zoveelste zittraining. Fight to get Insight is ontwikkeld om door middel van bewegen en reflectie inzicht en invloed te krijgen op en over je copingmechanisme en gedrag bij stress en spanning. Hoewel een basisconditie wenselijk is voor deze training, is het niet strikt noodzakelijk. Het belangrijkste is je bereidheid om te leren en te verbeteren! Er zijn bokhandschoenen ( ja, er wordt ook gebokst :)) aanwezig, maar als je eigen materiaal hebt, is het aan te raden dit mee te nemen.

Aanmelden: Stuur voor aanmelding een e-mail sturen naar info@gap-trainingen.nl. Vermeld ajb naam, leeftijd en eventuele vragen of opmerkingen.

Kosten

De kosten voor de training bedracht 850 euro voor een groepsgrootte van 15 personen; bij meer personen in overleg een prijs vastgesteld. Er wordt geen BTW in rekening gebracht.

Wat levert het op?

Mentaal Weerbaarheid: De training leert je assertief gedrag te vertonen, helpt je bij het ontwikkelen van een zelfverzekerde basishouding en verbetert je vermogen tot verbale zelfverdediging.

Strategisch Denken: We leren je werken met interventiestrategieën, waarbij je instinctieve reacties (vechten, vluchten, bevriezen) worden omgezet in een professionele houding.

Zelfcontrole en Gedragsbeïnvloeding: Je krijgt inzicht in je eigen reacties onder druk, waardoor je beter in staat bent je gedrag te beheersen en de situatie in je voordeel te beïnvloeden.

Communicatievaardigheden: We leren je hoe je contact kunt maken, hoe je een confrontatie kunt negeren, hoe je actief kunt luisteren, hoe je kunt confronteren en hoe je effectief kunt afronden.

Fysieke Fitness: De training zal je basisconditie verbeteren en zal bijdragen aan je algemene fysieke gezondheid.

Zelfvertrouwen: Misschien wel het meest waardevolle resultaat, je zult een nieuw gevoel van zelfvertrouwen ontwikkelen, wetende dat je in staat bent jezelf te beschermen.

Zelfverdedigingsvaardigheden: Je leert onder andere hoe je een klap kunt ontwijken of afweren, hoe je kunt reageren op een aanval met een mes, stok of pistool, hoe je kunt ontsnappen uit vastpakkingen, hoe je het beste kunnen vallen en hoe je jezelf kunt verdedigen als je op de grond ligt.